La Piața Centrală din Capitală unele produse deja s-au scumpit, dar sunt așteptate și alte majorări de preț. Comercianții spun că totul este din cauza cererii mai ridicate de sărbători, după care prețurile scad, transmite IPN.

Un kilogram de carne de porc și de vită costă între 65 și 85 de lei. Săptămâna viitoare, în ajun de Crăciun pe stil nou, carnea va fi mai scumpă, spun vânzătorii. Brânza de oi a rămas la prețul vechi, de 85 de lei/kg. Iar cașul de vaci este 45 de lei/kg, cu 5 lei mai mult față de acum o săptămână. Și smântână este mai scumpă cu 5 lei. Astăzi la piață se vinde cu 40 de lei. Zece ouă pot fi cumpărate cu 18-20 de lei.

Prețul unui kilogram de roșii de import pornește de la 30‑35 de lei. Săptămâna trecută roșiile se vindeau în medie cu 25 de lei. Castraveții costă 35 de lei. Ardeii grași autohtoni sunt și ei cu 5 lei mai scumpi decât săptămâna trecută. Un kilogram pornește de la 30 de lei. Ardeii grași de import costă dublu, 55-60 lei/kg. Vânăta este la prețul de 33 de lei kilogramul, preț în creștere cu câțiva lei. Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu preţul vechi de 5 sau 6 lei/kg. Varza pentru salată se vinde cu 4 lei, iar cea pentru sarmale este 8 lei.

Prețul legăturilor de ceapă verde, pătrunjel și mărar este cel vechi, de 3 lei. Ciupercile se vând, la fel, cu 23 de lei kilogramul. Miezul de nuci pornește tot de la 130 de lei/kg. Prunele uscate variază între 40 și 50 de lei kilogramul. Un kilogram de murături variază între 20 și 50 de lei kilogramul.

Pentru un kilogram de crap cumpărătorii vor trebuie să scoată din buzunare 55 de lei, iar pentru un kilogram de caras – de la 35 de lei în sus.

Au rămas neschimbate prețul fructelor. Citricele se vând cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult. Bananele se dau cu 25 de lei. Rodiile și kiwi se vând cu 35 lei/kg.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!