Autorităţile de la Bălţi propun ca tomberoanele de gunoi să fie ascunse în pământ. Un proiect în acest sens a fost aprobat de majoritatea consilierilor locali în cadrul unei şedinţe a Consiliului urbanistic, menționează Infotag.

Potrivit viceprimarului Igor Şeremet, „în Europa şi Rusia, o astfel de metodă este folosită de mult, fiind econoamă şi practică”. Potrivit unuia dintre autorii proiectului, tomberoanele de gunoi vor fi amplasate pe o platformă specială, care se lasă în jos sub pământ într-o nişă specială, la o adâncime de 5 metri. Deşeurile vor putea fi aruncate în nişte cutii receptoare rămase la suprafaţă.

Depozitele subterane de deşeuri sunt deosebit de actuale pe timp de vară, căci acestea practic scutesc localitatea de mirosul neplăcut. Va fi rezolvată şi problema câinilor la gunoişte, căci accesul lor la containere va fi limitat la minimum.

Se presupune că recipientele vor fi din material plastic, iar deşeurile vor fi sortate în patru categorii: hârtie, sticlă, plastic, deşeuri menajere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!