Potrivit Barometrului Opiniei Publice, moldovenii au cea mai mare încredere în biserică, Primărie și armată, însă nu cred în Parlament, partide politice CEC.

Potrivit datelor, biserica se bucură de cea mai mare încredere a moldovenilor și se află o distanță destul de mare față de celelalte instituții. Astfel, aproximativ 33% din populație are foarte multă încredere în biserică, care este urmată de Primărie, armată, mass-media și Președinte.

La polul opus se situează Parlamentul care are cea mai puțină încredere din partea populației. Aproximativ 57 % dintre moldoveni nu au deloc încredre în partide politice, iar circa 53 % nu au încredere în Guvern.

Sondajul a fost realizat în luna 18 noiembrie – 5 decembrie pe un eșantion de 1113 persoane, la comanda Institutului de Politici Publice și are o marjă de eroare de 2,8%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!