Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

„Este o provocare!” Dodon, indignat de decizia ministerului de Externe de a-l rechema pe ambasadorul R. Moldova în Rusia

18 decembrie 2017, ora 17:01
Distribuie:

Interpretez acest fapt ca o altă provocare din partea guvernării proeuropene, îndreptată spre subminarea parteneriatul strategic dintre ţările noastre. Euro-unioniștii din conducerea Moldovei în mod deliberat merg la agravarea situației cu Rusia pentru a obţine loialitate din partea occidentului”, scrie Dodon.

În același timp, Dodon afirmă că această acțiune a fost întreprinsă în ajunul vizitei sale planificate la Moscova la invitația lui Putin. „Dacă scopul acestei provocări este de a întrerupe vizita mea în Rusia, nu va avea nici un efect: nu intenționez să-mi schimb planurile și în orice caz voi merge în Rusia”, subliniază Dodon.

La finalul mesajului său, șeful statului susține că poporul i-a dat un mandat pentru a construi relații de parteneriat normale cu Federația Rusă.

Menționăm că, Ministerul Afacerilor Externe a remis astăzi un comunicat în care susține că „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram