După ce ministerul de Externe a anunțat despre chemarea la Chişinău a Ambasadorului R. Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, șeful statului a venit cu o reacție. Potrivit lui, acest fapt înseamnă degradarea relaţiilor diplomatice cu Federaţia Rusă.

Interpretez acest fapt ca o altă provocare din partea guvernării proeuropene, îndreptată spre subminarea parteneriatul strategic dintre ţările noastre. Euro-unioniștii din conducerea Moldovei în mod deliberat merg la agravarea situației cu Rusia pentru a obţine loialitate din partea occidentului”, scrie Dodon.

În același timp, Dodon afirmă că această acțiune a fost întreprinsă în ajunul vizitei sale planificate la Moscova la invitația lui Putin. „Dacă scopul acestei provocări este de a întrerupe vizita mea în Rusia, nu va avea nici un efect: nu intenționez să-mi schimb planurile și în orice caz voi merge în Rusia”, subliniază Dodon.

La finalul mesajului său, șeful statului susține că poporul i-a dat un mandat pentru a construi relații de parteneriat normale cu Federația Rusă.

Menționăm că, Ministerul Afacerilor Externe a remis astăzi un comunicat în care susține că „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!