După ce ministerul de Externe a anunțat despre chemarea la Chişinău a Ambasadorului R. Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, șeful statului a venit cu o reacție. Potrivit lui, acest fapt înseamnă degradarea relaţiilor diplomatice cu Federaţia Rusă.

Interpretez acest fapt ca o altă provocare din partea guvernării proeuropene, îndreptată spre subminarea parteneriatul strategic dintre ţările noastre. Euro-unioniștii din conducerea Moldovei în mod deliberat merg la agravarea situației cu Rusia pentru a obţine loialitate din partea occidentului”, scrie Dodon.

În același timp, Dodon afirmă că această acțiune a fost întreprinsă în ajunul vizitei sale planificate la Moscova la invitația lui Putin. „Dacă scopul acestei provocări este de a întrerupe vizita mea în Rusia, nu va avea nici un efect: nu intenționez să-mi schimb planurile și în orice caz voi merge în Rusia”, subliniază Dodon.

La finalul mesajului său, șeful statului susține că poporul i-a dat un mandat pentru a construi relații de parteneriat normale cu Federația Rusă.

Menționăm că, Ministerul Afacerilor Externe a remis astăzi un comunicat în care susține că „în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!