/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Femeile din Arabia Saudită vor avea dreptul să conducă motociclete şi camioane

18 decembrie 2017, ora 07:45

Întrebate despre posibilitatea de a se face o distincţie între femeile şi bărbaţii care conduc, prin plăcuţe de înmatriculare diferite, autorităţile au precizat că „nu va exista nicio diferenţiere”.

În caz de infracţiuni sau de accidente grave, femeile-şofer vor fi totuşi duse la un centru de poliţie rezervat femeilor.

La sfârşitul lunii septembrie, comunitatea internaţională a salutat decizia „istorică” a regatului saudit, singura ţară din lume ca interzicea până acum dreptul femeilor de a conduce maşini.

Această măsură, cerută din 1990 de militante, unele dintre ele fiind chiar arestate pentru că au sfidat interdicţia, urmează să intre în vigoare începând cu iunie 2018.

În Arabia Saudită, şomajul este extrem de ridicat în rândul femeilor, din cauza dependenţei lor totale de bărbaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram