Femeile din Arabia Saudită vor putea de asemenea să conducă motociclete şi camioane începând cu iunie 2018, au clarificat autorităţile, la aproape trei luni după anunţul făcut de Riad că femeile vor putea şofa, relatează AFP,  potrivit Agerpres.

Întrebate despre posibilitatea de a se face o distincţie între femeile şi bărbaţii care conduc, prin plăcuţe de înmatriculare diferite, autorităţile au precizat că „nu va exista nicio diferenţiere”.

În caz de infracţiuni sau de accidente grave, femeile-şofer vor fi totuşi duse la un centru de poliţie rezervat femeilor.

La sfârşitul lunii septembrie, comunitatea internaţională a salutat decizia „istorică” a regatului saudit, singura ţară din lume ca interzicea până acum dreptul femeilor de a conduce maşini.

Această măsură, cerută din 1990 de militante, unele dintre ele fiind chiar arestate pentru că au sfidat interdicţia, urmează să intre în vigoare începând cu iunie 2018.

În Arabia Saudită, şomajul este extrem de ridicat în rândul femeilor, din cauza dependenţei lor totale de bărbaţi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!