/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Moldovenii din Italia, Germania și Franța au fost colindați în cadrul programului „Crăciun cu dor de casă”

19 decembrie 2017, ora 11:00

Programul artistic a inclus colinde și compoziții muzicale dedicate sărbătorilor de iarnă, interpretate de către cunoscuții interpreți de muzică ușoară din Republica Moldova Geta Burlacu și Aurel Chirtoacă, fiind acompaniați de violonistul Oleg Vitliuc și saxofonistul Ruslan Jalbă. De asemenea, în cadrul evenimentului au evoluat colective artistice model formate din moldovenii din diasporă.

Programul are drept scop promovarea culturii naționale, tradițiilor, obiceiurilor strămoșești în rândurile moldovenilor din diasporă, indiferent de locul unde se află, păstrarea legăturilor social-culturale cu țara de origine, precum și consolidarea relațiilor între asociațiile și comunitățile diasporei.

Evenimentul a fost organizat în premieră de către Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, cu implicarea Ambasadelor Republicii Moldova din Italia, Franța, a Consulatului General din Frankfurt și a asociațiilor din diasporă.

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram