/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procuroarea care a instrumentat cazul lui Filat, promovată în funcție. Adriana Bețișor va fi adjunctul lui Viorel Morari

19 decembrie 2017, ora 18:35

„Se propune procurorului general candidatura doamnei Adriana Bețișor pentru a fi numită în funcția de adjunct al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție pentru un mandat de cinci ani. Hotărârea se emite procurorului general pentru examinare. Noi vă mulțumim. Doamna Bețișor, felicitări la această etapă”, a citit unul din membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Potrivit rezultatelor concursului Adriana Bețișor a cumulat cel mai mare punctaj de 152,2. Pe când concurenții săi mult mai puțin, Bobrov Vladislav a acumulat 134,1 puncte, iar Dumitru Robu – 145,2. Toți trei candidați au o vechime în muncă mai mare de cinci ani.

Adriana Bețișor a devenit cunoscută opiniei publică după ce a instrumentat cazul lui Vlad Filat, fostul prim-ministru al R. Moldova, care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Tot ea, l-a reţinut pe Şor într-un dosar penal deschis pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Ea a gestionat şi dosarul „Caravita”, firmă afiliată lui Filat prin intermediul lui Ion Rusu, cumnatul şi naşul său, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Într-o investigație Ziarul de Gardă arată că părinții Adrianei au devenit proprietarii unui imobil de lux în suburbia Capitalei. Părinţii procurorei, care locuiesc în comuna Cuhneşti, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporţie de 84%, la marginea Chişinăului. Serghei Beţişor, tatăl Adrianei este pădurar la Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească” şi primeşte un salariu oficial de la stat de doar câteva mii de lei pe lună, iar mama ei, Silvia, este casnică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram