Renato Usatîi, liderul transfug al Partidului Nostru, susține că unii din membrii nominalizați de către Vlad Plahotniuc în Guvernul Filip sunt șantajabili și nu trec expertiza anticorupție. Declarația a fost făcut pe pagina de Facebook, imediat după ce Plahotniuc a anunțat noua componență a Guvernului.

„Plahotniuc anunță numirile în Guvern și nu prim-ministru. Filip apreciază schimbările doar la sfârșitul briefingului, vorbind doar despre succesele imaginare (nr. obținute de Executiv). Oamenii nominalizați de Plahotniuc, a priori, nu trec expertiza anticorupție. În trecut, activiști și promotori ai PLDM, Leancă și Gaburici, sunt primii care au părăsit ramurile stejarului, fiind și cei mai șantajabili. În pușculița celor doi foști miniștri se regăsesc și deciziile care au precedat furtul bancar, ultimul proiect comun al lui Plahotniuc și al lui Filat. În acest caz, aceștia vor deveni cu ușurință țapi ispășitori și vor ocupa paturile de lângă fostul șef (nr. Vlad Filat). Ceilalți candidați sunt oameni puțin cunoscuți, iar singurul lor credit este loialitatea forțată. Liderul lor informal va arăta astfel logic în poziția de prim ministru, dacă va decide să avanseze în ciuda rezistenței colective a Occidentului”, a scris Usatîi.

Reamintim că, șapte membri ai cabinetului de miniștri condus de către Pavel Filip urmează să fie schimbați. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința coaliției de guvernare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!