/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O judecătoare din Căușeni este cercetată penal. Este suspectată de fals în declarația de avere. Harunjen: Este vorba de „sume foarte mari”

19 decembrie 2017, ora 18:47

„În sensul că dumneaei nu a completat declarațiile și nu a indicat veniturile. Sunt niște dovezi care sunt deja stabilite. Cu atât mai mult, aceasta s-a petrecut în perioada, jumătate de an în urmă, nu mai țin minte data”, spune Victor Micu, președintele CSM.

„Este vorba despre niște tranzacții economice cu sume exorbitante care au fost întocmite direct sau indirect prin terțe, de către magistrat. Tranzacții care nu și-au găsit reflectare în declarațiile privind averea și interesele personale”, susține Eduard Harunjen, procuror general.

Potrivit președintelui CSM, în fața consiliului, judecătoarea Țugui ar fi comunicat că a admis erori în declarația de avere din greșeală.

„- Doamna judecător și-a recunoscut vina?
– În sensul dat, dumneaei și-a argumentat opinia sa că poate a făcut-o neintenționat”, a menționat Victor Micu.

Deși a admis pornirea urmăririi penale, CSM a refuzat arestarea și percheziționarea judecătoarei. După ședința CSM, magistrata a evitat presa, iar la telefonul indicat pe portalul instanțelor de judecată nu ne-a răspuns nimeni. Anterior, jurnaliștii de la „Crime Moldova” au scris că Maria Țugui ar fi „campioană la credite”. În declarația de avere pentru 2016, Țugui a indicat că din anul 2013 până în prezent ar fi accesat 9 credite în mărime de 6 mii 700 de dolari și aproape 800 de mii lei.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram