/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cine sunt cei 10 deputați care l-au propus pe Vitalie Pîrlog la funcția de șef al SIS

missing
20 decembrie 2017, ora 15:44

Cei zece deputați care au venit cu această inițiativă sunt:
– Sergiu Sîrbu (PDM);
– Anatolie Gorilă (PDM);
– Artur Reșetnicov (PDM);
– Corneliu Padnevici (PDM);
– Raisa Apolschi (PDM);
– Igor Vremea (PDM);
– Valentina Buliga (PDM);
– Eugen Carpov (PPEM);
– Mihaela Spatari (PPEM);
– Eugen Bodarev (PPEM).

În prezent Vitalie Pîrlog ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor INTERPOL. Acesta, săptămâna trecută a refuzat posibilitatea să devină deputat în Parlamentul, după ce comunista Oxana Domenti a decis să plece definitiv din politică.

Expertul Valeriu Pașa susține că revenirea lui Pîrlog în țară și numirea acestuia la SIS nu este întâmplătoare. Aceasta fiind o modalitate voalată de a-l scoate pe Pîrlog de la Interpol, care ar fi creat mai multe probleme. Declarațiile lui Pașa au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Vitalie Pîrlog a fost, între anii 2001 şi 2006, reprezentantul Guvernului R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). La data de 20 septembrie 2006, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, Pîrlog este numit în funcția de ministru al justiției. El și-a păstrat funcția de ministru și în noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008. La 14—25 septembrie 2009 a deținut interimatul șefiei cabinetului de miniștri, înainte ca guvernarea să fie transferată de la comuniști la Alianța pentru Integrare Europeană

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram