Igor Dodon a anunțat în această dimineață că a restituit Parlamentului legea proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care presupune securizarea spațiului informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

„Reiterez, acest proiect de lege este antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii. Prin această lege, în mod flagrant sunt încălcate drepturile constituționale ale unei majorități ale populației Republicii Moldova, a cetățenilor acestei țări. Circa 70 la sută din cetățenii Republicii Moldova, consideră Federația Rusă stat prieten”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a menționat că în cazul în care Igor Dodon va refuza să promulge legea, acesta va fi suspendat din nou, la fel ca și în cazul numirii ministrului Apărării.

Menționăm că, pe 7 decembrie, legea privind combaterea propagandei ruse a votată în Parlament de 61 de deputați.

Foto: Facebook/Dodon Igor

Foto: Facebook/Dodon Igor

Foto: Facebook/Dodon Igor

Foto: Facebook/Dodon Igor

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!