/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Departamentul de Stat a comentat, în exclusivitate, pentru TV8 Strategia Securității Naționale a SUA pentru 2018

missing
20 decembrie 2017, ora 17:47

Potrivit oficialului de la Casa Albă, președintele SUA Donald Trump a vorbit despre 4 piloni de bază, cel mai important fiind protejarea teritoriului și a poporului american de terorism, criminalitatea internațională și atacurile cibernetice. Nu în ultimul rând, Trump vorbește despre importanța menținerii păcii prin forță.

„Ceea ce înseamnă, potrivit președintelui Trump, o țară care nu poate învinge în război, nu poate nici să prevină un război. In aceasta Strategie se vorbește și despre o armata puternica.El, de asemenea, a vorbit despre extinderea influenței cu ajutorul partenerilor și aliaților din lumea întreagă”, a menționat Vanessa Ekker.

Întrebată dacă noua Strategie de securitate națională a Statelor Unite se va răsfrânge asupra altor state cum este Republica Moldova, Ekker a menționat: „Cu referire la Europa, în această strategie se vorbește despre colaborarea cu partenerii noștri din NATO, UE în sfera securității și economiei”.

Noua strategie prevede nu doar o confruntare cu rivalii SUA, cum sunt China și Federația Rusă, ci și o colaborare pe anumite segmente. „În această strategie se vorbește mai mult despre adversari, precum că Rusia și China sunt adversarii noștri. Ei au interesele lor, iar noi le avem pe ale noastre. Și dacă interesele noastre coincid, atunci vom colabora”.

Potrivit documentului, autoritățile de la Casa Albă vor continua dialogul cu Federația Rusă în problema conflictului din Ucraina, precum și în ceea ce privește acțiunile Rusiei în spațiul cibernetic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram