În cadrul unei emisiuni Adrian Candu a anunțat că zece deputați au venit cu inițiativa de al nominaliza pe Vitalie Pîrlog la funcția de șef al Serviciul de Informaţii şi Securitate. Expertul Valeriu Pașa susține că revenirea lui Pîrlog în țară și numirea acestuia la SIS nu este întâmplătoare. Aceasta fiind o modalitate voalată de a-l scoate pe Pîrlog de la Interpol, care ar fi creat mai multe probleme. Declarațiile lui Pașa au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Domnul Vitalie Pârlog în ultimele câteva luni, mai mult de un a de zile a fost persoana delegată de RM la Interpol. A fost șeful unei comisii acolo, unde a generat foarte multe probleme, dar a soluționat și foarte multe situații, făcând niște servicii pentru cei care l-au delegat acolo. Vorbim despre mii de oameni care au fost introduși în căutarea internațională prin decizia acestei comisii a lui Pîrlog care de fapt, sunt persecutați politic, vorbim de mii de oameni numai din Turcia și brusc Plahotniuc se întâlnește brusc cu însuși Erdogan”, afirmă Valeriu Pașa, expert Asociația WatchDog.

Pașa mai spune că Pavel Filip s-ar fi întâlnit cu cei de la Interpol „chipurile” cu ocazia a 27 de ani de la fondarea poliției din Moldova, iar la pachet întâlnirea ar fi avut ca rezultat revenire a lui Pîrlog. „El ar fi putut să vină în fruntea CNA. Este o modalitate voalată de a-l scoate de la Interpol pentru că oamenii de acolo le-au spusă clar oamenilor din Guvern să și-l ia de aici cu binișorul. Pri numirea lui în funcția a SIS îl retrag de la Interpol”, afirmă Pașa.

În prezent Vitalie Pîrlog ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor INTERPOL. Acesta, săptămâna trecută a refuzat posibilitatea să devină deputat în Parlamentul, după ce comunista Oxana Domenti a decis să plece definitiv din politică.

Vitalie Pîrlog a fost, între anii 2001 şi 2006, reprezentantul Guvernului R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). La data de 20 septembrie 2006, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, Pîrlog este numit în funcția de ministru al justiției. El și-a păstrat funcția de ministru și în noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008. La 14—25 septembrie 2009 a deținut interimatul șefiei cabinetului de miniștri, înainte ca guvernarea să fie transferată de la comuniști la Alianța pentru Integrare Europeană

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!