/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Voronin, despre candidaturile înaintate de PDM în noul Guvern: Doi dintre ei au luat parte la furtul miliardului

missing
20 decembrie 2017, ora 13:13

„Doi dintre candidați au luat parte la furtul miliardului în mod direct. Ambii au semnat garanțiile de stat și încă nu au răspuns pentru asta. Ce ține de membrii noi, nu îmi spune nimic numele lor. Nu cunosc ce experiență au și vor putea să facă. Nu știu cu ce sunt mai buni decât alții. Cred că în curând vom avea răspunsul la asta”, a spus Voronin.

Ceea ce ține de Tănase, liderul PCRM a menționat că acesta a schimbat de mai multe ori Constituția cu încălcări grave, iar revenirea lui la ministerul justiției îl deconspiră: „Nu este un secret că atunci când era la Curtea Constituțională a îndeplinit comanda celor de la guvernare”.

PD a anunțat că 7 din cei 13 membri ai Guvernul vor fi înlocuiți, iar noii miniștri și viceprim-miniștri vor fi „tehnocrați”. În lista lui Plahotniuc figurează și cei doi foști prim-miniștri care au semnat garanțiile bancare pentru creditarea băncilor devalizate în timpul celebrului „jaf al secolului” – Iurie Leancă și Chiril Gaburici, dar și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram