/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Abia revenit de la Moscova, ambasadorul Neguţa a mers cu Dodon într-o vizită la Ambasadorul Federaţiei Ruse

missing
21 decembrie 2017, ora 08:18

în cadrul întrevederii, părțile au discutat întregul spectru al relațiilor dintre cele două țări, precum şi evoluţia pregătirilor pentru vizita președintelui în Rusia, preconizată pentru 26 decembrie curent.

Interlocutorii au exprimat îngrijorare față de degradarea relaţiilor diplomatice moldo-ruse, survenită în urma acţiunilor majorității parlamentare pe parcursul întregului an, care au fost îndreptate spre crearea discordiei între ambele state şi ruperea definitivă a contactelor cu Federaţia Rusă.

„Sînt convins că există modalităţi de a evita periclitarea de mai departe a relaţiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă şi de a trece la o cooperare bilaterală plenară”, a menționat președintele.

Reamintim că, Ministerul de Externe de la Chișinău a decis chemarea acasă “pentru consultări” pe o durată nedeterminată a ambasadorului R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguţa

Rechemarea a avut loc în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram