/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Câți moldoveni au călătorit în UE în baza regimului liberalizat de vize până în decembrie 2017

missing
21 decembrie 2017, ora 11:31

Călătoriile fără vize au facilitat semnificativ contactele interumane și au contribuit la consolidarea suplimentară a legăturilor de afaceri, sociale și culturale între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Datele ministerului de Externe arată că spre finele primului an în spațiul Schengen au călătorit 241.415 cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, către finele celui de-al doilea an – 577.058, către finele anului trei – 982.764, iar către 10 decembrie 2017 – 1.328.083. 4

În același timp, potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), s-au înregistrat doar aproximativ 0,3% cazuri de refuzuri de intrare și 0,5% de cazuri de ședere ilegală. Astfel, cetățenii moldoveni au avut și continuă să aibă o atitudine responsabilă față de această libertate. Posibilitatea de a călători fără vize este deschisă pentru toți 2.059.358 deținători de pașapoarte biometrice, inclusiv pentru cei din regiunea transnistreană (144.128).

Raportul Comisiei Europene include un set de recomandări pentru consolidarea politicilor țării noastre, în special în domeniul prevenirii și combaterii corupției și spălării banilor. Ministerul de Externe a reafirmat disponibilitatea autorităților naționale să coopereze în continuare cu Comisia Europeană în vederea punerii în aplicare a recomandărilor înaintate, menționând că acestea în mare parte se regăsesc şi în Agenda de Asociere RM – UE pentru anii 2017 – 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram