/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ilan Șor a comentat sinteza raportului Kroll 2: Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor”

missing
22 decembrie 2017, ora 15:15

„Scopul beneficiarilor reali ai acestei „investigații” și al angajatorilor companiei Kroll nu este în niciun caz dezvăluirea adevărului. Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor” și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit. Este suficient să amintim faptul că, angajatorul Kroll a fost guvernul controlat de Filat. De fapt, Kroll continuă să execute ordinul principalilor beneficiari ai fondurilor sustrase, și face acest lucru pe banii publici. În opinia mea, organele de drept demult ar fi trebuit să atragă atenție asupra acestui fapt”, spune Ilan Șor.

Primarul de Orhei susține că raportul nu identifică beneficiarii reali, dar nici urmele banilor: „În acest sens, apare o întrebare evidentă: pentru ce e nevoie de plătit unei companii dubioase milioane de dolari pentru informații care nu oferă nimic nou și cine va răspunde pentru asta?”

Sinteza celui de-al doilea raport Kroll are 57 de pagini. Ca și în raportul Kroll 1, în document, de mai multe ori apare numele lui Ilan Șor și a companiilor din „Grupul Șor”. Săptămâna trecută, Banca Națională a anunțat că nu va publica raportul integral și că cei de la „Kroll” au acceptat să ofere sinteza fără a prejudicia șansele de recuperare a activelor delapidate. Raportul propriu-zis, care conține analize detaliate despre furtul banilor, va fi transmis organelor de anchetă. Potrivit BNM, detectivii americani vor colabora cu procurorii moldoveni pentru a-i ajuta să recupereze banii furați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram