Decizia de ai numi pe Iurie Leancă, Alexandru Tănase și Chiril Gaburici țin de capacitățile lor profesionale, susține Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu acordat MOLDPRES. Potrivi lui, nimeni nu le poate contesta capacitățile pe domeniile în care vor activa.

Sunt persoane cu notorietate în zona lor profesională, în domeniile pe care le vor administra. Nu cred că există cineva care le poate contesta capacitățile, la modul sincer, pe domeniile în care vor activa”, susține Plahotniuc.

Referitor la afirmațiile unor experți și a Maiei Sandu că în Guvern au fost readuși oamenii din PLDM și că PDM nu are oameni. Plahotniuc susține că Leancă și Tănase au fost cândva în PLDM, însă spre deosebire de Maia Sandu, „ei au părăsit PLDM cu mult timp înainte să înceapă dezastrul acolo, invocând și anticipând tocmai problemele care până la urmă au și dus la căderea partidului”, spune liderul PDM. Afirmând că cei doi au vorbit despre acele probleme și au luat atitudine, iar Sandu „a stat până la sfârșit, să stingă lumina, a făcut ravagii sociale în domeniul Educației, apoi și-a făcut partid și acum se prezintă oamenilor ca fiind albă, imaculată”.

Plahotniuc mai susține că îngrijorarea lui Sandu ar fi din cauza că știe calitățile foștilor sale colegi și înțelege că vor avea rezultate importante. Acesta mai susține că au fost nominalizați în funcții oameni din afara PDM pentru că vor un guvern nu doar de profesioniști, dar și care să cuprindă o cât mai mare reprezentativitate socio-politică.

Liderul PDM a comentat și candidatura lui Chiril Gaburici, menționând că acesta nu a fost membru PLDM, acesta a fost propus doar de acest partid, deoarece se căuta un om din afara politicii. Referitor la scandalul privind diploma de BAC Plahotniuc a declarat: „În funcția în care a fost nominalizat, Chiril Gaburici are ocazia să răspundă prin rezultate acestor critici. Dar noi nu pentru asta l-am nominalizat, ci pentru a munci pentru rezolvarea unor probleme foarte importante din sfera economică și a infrastructurii, pe noi ne interesează capacitățile lui de a gestiona un domeniu atât de important ca cel al economiei și infrastructurii. Iar cetățenii sunt sigur că îl vor evalua, la fel, după rezultate”.

Amintim că joi, 19 noiembrie, Liderul PDM a anunțat schimbări în structura Guvernului. Astfel, șase membri ai cabinetului de miniștri au fost demiși, iar alți șapte noi membri urmează a fi numiți. În prezent, șeful statului a semnat decretele de demitere a șase membri de Guvern, însă a refuzat să semneze decretele de numire a noilor candidaturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!