Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

/VIDEO/ Mihai Ghimpu, despre Kroll 2: Acest raport e o bătaie de joc. Au mozolit ochii cetățenilor

22 decembrie 2017, ora 14:03

„Acest raport a apărut odată cu noul Guvern din care fac parte doi foști prim-miniștri cu ajutorul cărora s-a furat miliardul: Leancă și Gaburici. Acest raport e bătaie de joc, cu atât mai mult că e publicat în engleză, o sfidare a limbii române. Autoritățile nu au vrut și nu au sesizat departamentul de justiție de la Washington ca să se ocupe de găsirea miliardului, dar au apelat la Kroll, care este o companie privată, o instituție care nu are în spate autoritatea statului, nu are mandat să ceară informații protejate și nu are puterea de a îngheța conturile unde se află banii furați. Această companie a fost aleasă pentru a mozoli ochii cetățenilor și a partenerilor Republicii Moldova”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liberalul a mai menționat că în calitate de deputat și ex-președinte va face un demers către autoritățile din SUA pentru a ajuta Moldova să găsească banii furați din sistemul bancar.

Menționăm că pe 21 decembrie Banca Națională a a publicat o sinteză a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram