Război în Ucraina, ziua 459: Cel mai masiv atac asupra Kievului și număr record de drone doborâte

/FOTO/ În parcul „Valea Morilor” a fost instalată o primă sculptură. Cine este autorul lucrării?

23 decembrie 2017, ora 21:41

Sculptura prezintă doi tineri pragmatici, îmbrăcați în stil sport, care se distrează într-un parc. Locul de instalare a statuii a fost aleasă de sculptor. „Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, a explicat anterior Petru Glavan.

Fata, băiatul și câinele au fost modelate în plastilină, iar ulterior au fost turnate în bronz cu ajutorul sculptorului Veaceslav Jiglețchi. La lucrarea s-a muncit din iulie 2017. „Eu și prietena mea am pozat pentru această compoziție. Cineva ne-a fotografiat, apoi am făcut banere mari”, a menționat Petru Glavan.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram