/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Atenție la cântare! Sfaturi pentru a nu fi înșelați de comercianți

24 decembrie 2017, ora 10:00

– Fiți atenți la poziționarea cântarului, acesta trebuie amplasat pe o suprafață rigită și stabilă;

– Cereți buletinul de verificare metrologică a cântarului. Fiecare cântar are un număr individul, și acesta este scris în buletin. (Verificarea cântarelor se face o dată pe an, termenul de valabilitate a acestuia fiind indicat în partea inferioară a buletinului de verificare).

– Cântarele de uz casnic sau cele de buzunar nu sunt admise pentru a fi folosite în comerț;

– Cântarul trebuie să dețină un sigiliu metrologic;

– Înainte de fiecare procedură de cântărire, indicațiile aparatului trebuie să arate cifra „0″;

– Fiecare măsurare se face în prezența consumatorului, astfel ca acesta să poată vedea și indicațiile cântarului.

Dacă considerați că ați fost înșelați la cântar, vă îndemnăm să vă protejați drepturile de consumator și să vă adresați cu o reclamație către APCSP la adresa str. Vasile Alecsandri nr. 78, sau la www.consumator.gov.md. De asemenea puteți contacta la linia fierbinte pe numărul de tel. 022 74 14 64, linia verde 080028028 (apel gratuit din raioanele republicii).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram