/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ Circa 36 de corpuri au fost găsite după incendiul produs la un centru comercial din Filipine

25 decembrie 2017, ora 15:15

Şeful local al serviciilor de pompieri, Wilberto Rico Neil Kwan Tiu, le-a spus rudelor persoanelor dispărute după incendiu că a numărat personal “aproximativ 36 de cadavre” în clădirea NCCC Mall din Davao. Un alt corp neidentificat a fost descoperit duminică.

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a afirmat un ofiţer de poliţie.

“Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp”, a indicat acesta.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor.

Davao, situat la aproximativ 1.000 km de Manila, este cel mai mare oraş din sudul Filipinelor.

Tragedia s-a petrecut în timp ce aproape 200 de oameni au murit iar 70.000 au fost strămutate în cursul trecerii furtunii tropicale Tembin, care afectează de vineri sudul Filipinelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram