/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Israelul își va anunța oficial retragerea din UNESCO înainte de sfârșitul anului

missing
25 decembrie 2017, ora 06:45

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a menţionat că scrisoarea de notificare a retragerii urmează să fie remisă noii secretare generale a UNESCO, Audrey Azoulay, înainte de venirea lui 2018.

Netanyahu a anunţat deja în octombrie că ţara sa se va retrage din UNESCO, în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din această organizaţie pe care o acuză că are poziţii antiisraeliene.

Retragerea Israelului din UNESCO „este necesară având în vederea atitudinea părtinitoare, unilaterală şi absurdă a acesteia faţă de Israel şi totodată pe fondul poziţiei ferme a SUA la ONU, pe care o salutăm”, a declarat Netanyahu în şedinţa de cabinet săptămânală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram