/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ţara în care vin cei mai mulţi oameni care vor să-şi însceneze moartea. Cât costă un „kit de deces”

missing
25 decembrie 2017, ora 10:02

Pentru aproximativ 400 de euro, oricine este interesat poate cumpăra „un kit de deces” care conţine documente care dovedesc că a murit. Însă pentru asta este nevoie de un cadavru. Clienţii, de la bancheri disperaţi care încearcă să scape de datorii până la soţi care vor să-şi părăsească familiile, cumpără un cadavru nerevendicat de la una din numeroasele morgi din Filipine, iar odată rezolvată această problemă scenariul poate fi dus până la capăt, scrie Gândul.info.

Elizabeth Greenwood este o turistă care „a murit” în Filipine în 2013. Mulţi oameni au asistat la accidentul pe care l-a avut cu maşina sa închiriată pe un drum foarte aglomerat din Manila. La sosirea ambulanţelor, medicii au declarat-o moartă. Cel puţin asta scrie pe certificatul său de deces.

În relitate însă, Elizabeth Greenwood trăieşte şi lucrează ca jurnalist în New York. Ea este autoarea cărţii „Jocul cu moartea: o călătorie prin lumea fraudei cu moartea”.

Ideea i-a venit după ce un prieten a făcut o glumă în acest sens. „Am început să caut pe internet şi am descoprit că este o adevărată industrie, foarte mulţi experţi şi consultanţi fiind gata să te ajute şi să-ţi garanteze o rată ridicată de succes a operaţiunii”, a declarat jurnalista.

Cum a ajuns în Filipine? Totul a început de la un articol din Wall Street Journal, din 1986, în care un reprezentant al unei case de asigurări spunea că „într-o ţară din Asia de Sud-Est, există o morgă privată care preia cadavre nerevendicate, le îngheaţă şi le vinde pentru asigurare”. „Am găsit acest lucru cu totul interesant, bizar şi macabru”, a explicat ea.

Elizabeth Greenwood povesteşte că un „kit de deces” costă între 30 şi 400 de euro, însă clienţii sunt dispuşi să scoată din buzunar şi 20.000 de euro pentru a-şi construi o nouă identitate.

Greenwood a stat în Filipine doar o săptămână, timp în care a găsit doi localnici care i-au obţinut un certificat de deces cu ajutorului unei persoane care lucra într-o agenţie guvernamentală. Identităţile martorilor care ar fi asistat la decesul său erau toate false, iar accidentul în care şi-ar fi pierdut viaţa nu a existat niciodată.
În cazul său, nu a fost nevoie de un cadavru. „Dacă încerci însă să încasezi o poliţă de asigurare de viaţă, ai nevoie de un cadavru, fără de care ar trebui să aştepţi sapte ani pentru ca plata să fie făcută de compania de asigurare”, spune ea.

„Prin urmare, este o piaţă neagră a morgilor. pentru acest tip de fraudă trebuie să obţii un certificat de deces, un raport al autopsiei, un raport medical, unul de la poliţie, dacă e vorba de accident şi mărturii ale martorilor”, a mai explicat ea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram