/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Crăciunul în sânul familiei Negrescu din satul Todirești. Plină de oaspeți dragi și cu bucate din cele mai alese

missing
25 decembrie 2017, ora 17:04

Frumusețea colindului, care se auzea în întreaga mahala, i-a ridicat de la masă. Au ieșit cu toții să-i admire pe colindători.

În familia lui Ion și a Galinei Negrescu din satul Todirești este o tradiție – ca de Crăciun toate rudele să se întâlnească la aceeași masă de sărbătoare și să închine câte un pahar, pentru ca anul care vine să fie unul bogat. „Sărbătorim, așteptăm Crăciunul cu nerăbdare. Pregătim bucate și așteptăm rudele prietenii, nănășeii, finii. Ne adunăm la masa de sărbătoare la noi acasă. În tot anul ne întâlnim la o masă de sărbătoare, într-un an sărbătorim la noi, în alt an mergem la fratele meu sau la nănășei. Ne rânduim”, povestește Galina Negrescu, locuitoare satul Todirești.

Pentru oaspeți, gospodina casei a pregătit bucatele cele mai alese. „Dimineața în ziua de Crăciun facem mămăligă cu fripturică, cu brânză de oi, cu murături. Plăcințele, clătite, răcituri, pârjoale, sarmale, toată mâncarea care se pregătește la țară”, ne spune Galina Negrescu.

La așa bucate și un vin bun nu strică. „Vin roșu, vin alb, de casă”, afirmă Ion Negrescu, locuitor satul Todirești.

Să fie un an cât mai roditor, să avem copii sănătoși și să ne întâlnim cu toate rudele împreună și la celălalt Crăciun”.

Să fim toți sănătoși, să ne întâlnim și să ne petrecem”.

Iar după câteva pahare, au început singuri să colinde. „Trei păstori și așa se sfătuiră. Raza soarelui, floarea soarelui și așa se sfătuiră”.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram