/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Pompierii moldoveni salvează Crăciunul. Vor vizita 100 de copii din 33 de familii sărace

missing
25 decembrie 2017, ora 17:11

Atât copiii, cât și adulții au rămas profund impresionați de surpriza pompierilor. De la mic la mare, cei prezenți în piață s-au fotografiat cu salvatorii și cu mașinile lor și nu au ezitat să urce la volanul autospecialelor. Unii pici au venit chiar echipați în uniforma de pompier, au recitat poezii și au primit cadouri.

„E super. Doar un cuvânt la superlativ. Este foarte frumos, băieții sunt extraordinar excitați”.

Pentru că îmi place să sting focul și îmi place să nimeresc în foc. – Tu ai pregătit o poezie pentru Moș Crăciun? – Da. Să vă fie casa casă și bucate noi pe masă”.

Soare soare luminat. Tu le încălzești pe toate. Bun venit în țara mea,so-încălzești pe mama mea”.

Să crești mare și să devii și tu pompier”.

Să le arătăm oamenilor că în afară de a lichida situațiile excepționale și a stinge incendiile putem face și ceva frumos”, spune Simion Covalciuc, comandantul Detașamentului de Pompieri sectorul Buiucani.

După ce au adus atmosfera Crăciunului în centrul capitalei, salvatorii au pornit să cutreiere țara – să ducă sărbătoarea la 100 de copii din 33 de familii sărace.

Le-am pregăti careva dulciuri, bunuri câte un brăduț împodobit cu jucării, detectoare – semnalizatoare de fum și să le urăm mulți ani și sănătate”, explică Simion Covalciuc.

Este idee foarte binevenită. Noi îi petrecem chiar de la început căilor. Chiar de la Calea Ieșilor, până am venit în centru cu copilul să vedem atmosfera de Crăciun”.

Înainte de a porni la drum, salvatorii au venit cu un mesaj pentru toți cetățenii.

Cetățenilor să le urez sănătate, prosperitate”.

Le doresc Crăciun Fericit în primul rând. Și cât mai puțin să aibă situații excepționale”.

Caravana de Crăciun va continua cu o campanie de informare. Începând cu ziua de astăzi, timp de două săptămâni, pompierii vor merge din casă-n casă și vor informa oamenii cum să evite și cum să se protejeze în timpul incendiilor.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram