Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

/FOTO/ Interpolul a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc

26 decembrie 2017, ora 16:28
Distribuie:

Totodată, Secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume. OIPC și-a motivat decizia prin faptul că Organizația nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state-membre.

De altfel, în răspunsul primit se menționează că încercările Federației Ruse de a-l da în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc au fost efectuate în mod repetat.

Astfel, pe data de 6 iunie a mai fost emisă o decizie asemănătoare celei din 8 decembrie în privința liderului PD. Ca și în cazul primului demers, OIPC INTERPOL l-a considerat motivat politic.

Totodată, INTERPOL Moldova ne anunță că are în vizor și cazurile altor oficiali și reprezentanți politici în privința cărora se exercită măsuri de natură abuzivă din partea Federației Ruse, la fel, motivate politic.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram