Buget de lux pe timp de criză. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și-a aprobat bugetul pentru 2018. Potrivit Mold-Street.com, acesta este de circa două ori mai mare decât în anul curent și de 5 ori mai mare decât cu 8 ani în urmă. Reprezentanții ANRE spun, însă, că cîrfă este mult mai mică și se explică prin creșterea numărului de angajați.

Pentru 2018, ANRE și-a planificat venituri în mărime de aproape 58 de milioane de lei, iar cheltuielile vor depăși 62 de milioane de lei, ceea ce este cu 18 milioane mai mult decât în anul curent, cu aproape 24 de milioane mai mult decât în 2016 și cu 43 de milioane de lei mai mult decât în 2012. Ofițerul de presă de la ANRE susține însă că bugetul instituției s-a mărit cu 40%, majorarea fiind determinata de creșterea numărului de angajați de la 76 de persoane la 210 angajați.

De asemenea, țin să menționez că în anul 2017 Parlamentul RM a aprobat pentru agenție un buget de 44 de milioane de lei. Respectiv pentru anul viitor avem aceeași sumă de 44 de milioane + 18 milioane. Începând cu anul 2018 Agenția va prelua și atribuțiile Inspectoratului Energetic de Stat asta ar însemna că numărul de angajați se va tripla”, susține Galina Sanduța, ofițerul de presă ANRE

Din suma totală, 44 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru salariile angajaților, iar restul banilor – pentru consumabile și întreținerea clădirii. Anterior presa a scris că șeful ANRE primește unul din cele mai mari salarii din țară – aproape 740 de mii de lei anual.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!