/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Scapă de oamenii lui Chirtoacă? Silvia Radu va putea numi șefii întreprinderilor municipale fără concurs

missing
26 decembrie 2017, ora 19:27

Șapte din cele 18 direcții generale ale Primăriei sunt conduse momentan de interimari. Între acestea – Direcția educație și Direcția transport ai căror șefi au fost demiși de Silvia Radu.

Direcțiile generale conduse de interimari:

– Zinaida Jalbă, șef interimar Direcția Finanțe
– Vitalie Butucel, șef interimar Direcția transport (Oleg Poiată, demis)
– Marcel Zambițchi, șef interimar Direcția comerț
– Viorica Negrei, șef interimar Direcția educație, (Alexandru Fleaș, demis)
– Rodica Terehovschi, șef interimar Direcția pentru protecția drepturilor copilului
– Timofei Spătaru, șef interimar Direcția agricultură
– Igor Ciobanu, șef interimar Fondul de susținere socială.

„În cazul ocupării acestor funcții prin concurs, funcționarii ce asigură interimatul vor reveni în funcțiile de bază exercitate anterior. Asigurarea interimatului poate fi prelungită cu cel mult șase luni de zile dacă autoritatea publică a organizat concursul și funcția publică de conducere nu a fost ocupată în condițiile legii”, spune Irina Voico, direcția resurse umane a Primăriei Chișinău.

La sfârșitul anului, fără șefi vor rămâne și șase întreprinderi municipale. Între acestea: „Regia transport electric”, „Regia Exdrupo și „Lumteh”. Contractul actualilor directori a fost prelungit cu o lună. În acest interval, aceștia vor trebui să prezinte rapoarte de activitate.

Întreprinderi municipale ale căror șefi le-a expirat contractul de muncă:

– Ștefan Racu, director Î.M. Regia „Exdrupo”
– Victor Savițchi, Î.M. de gestionare a fondului locativ nr.7
– Tudor Maniv director, Î.M. Regia „Autosalubritate”
– Gheorghe Morgoci, Î.M. „Regia transport electric”
– Anatolie Aparatu, Î.M. „Lumteh”

Silvia Radu susține că unele întreprinderi municipale lucrează momentan în pierdere. Potrivit ei, numai Direcția transport ar fi înregistrat pierderi de aproape 800 de milione de lei: „Parcul Urban de Transport, care este în pierdere. RTEC care are 10 milioane de lei pierdere în anul 2016, Regia Exdrupo care și–a majorat pierderile de la minus 11 la minus 15 milioane de lei”.

După ce a fost numită în funcție, Silvia Radu a anunțat că intenționează să reformeze Primăria. Ea crede că actualmente sunt prea multe direcții, iar sarcinile acestora se suprapun. Mai nou, ea va avea propriul cabinet de consilieri. Primărița are deja un consilier. Este vorba de Iancu Țurcanu, care anterior a lucrat la Cancelaria Guvernului.

„Este necesar acest cabinet fiindcă sunt prea multe probleme în municipiul Chișinău. Eu singură nu voi fi capabilă fără o echipă bine structurată să rezolv problemele locuitorilor Chișinăului”, spune Silvia Radu.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram