Război în Ucraina, ziua 398: Tancuri donate și explozii la Kiev! Rusia avertizează Armenia, iar Zelenski are o profeție alarmantă

Dodon i-a cerut șefului de la „Gazprom” să reducă prețul pentru gazul livrat în Moldova

27 decembrie 2017, ora 11:57

„Am discutat despre problemele de cooperare dintre Republica Moldova și Rusia în sectorul energetic. Costul gazelor naturale pentru Moldova este reglementat de o formulă specială, potrivit căreia țara noastră plătește aproximativ 175 de dolari pentru o mie metri cubi de gaze naturale față de anii precedenți, când țara noastră a plătit aproape 400 de dolari pentru același volum de gaze naturale. În același timp, în ciuda faptului că în mai mulți ani prețul a scăzut de mai mult de două ori, populația achită aproape 380 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar în acest context este necesar să se reducă prețul gazului pentru utilizatorul final”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Având în vedere că Moldova a depus o cerere pentru a obține statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, președintele speră că Republica Moldova ar putea beneficia de o reducere mai mare la furnizarea gazelor.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram