Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele companiei „Gazprom”, Alexei Miller și i-a cerut o reducere de 10-15% la prețul gazelor naturale livrate către Republica Moldova.

„Am discutat despre problemele de cooperare dintre Republica Moldova și Rusia în sectorul energetic. Costul gazelor naturale pentru Moldova este reglementat de o formulă specială, potrivit căreia țara noastră plătește aproximativ 175 de dolari pentru o mie metri cubi de gaze naturale față de anii precedenți, când țara noastră a plătit aproape 400 de dolari pentru același volum de gaze naturale. În același timp, în ciuda faptului că în mai mulți ani prețul a scăzut de mai mult de două ori, populația achită aproape 380 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar în acest context este necesar să se reducă prețul gazului pentru utilizatorul final”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Având în vedere că Moldova a depus o cerere pentru a obține statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, președintele speră că Republica Moldova ar putea beneficia de o reducere mai mare la furnizarea gazelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!