Peste 1,5 milioane de pasageri au optat pentru transportul aerian în primele 11 luni ale anului, cu 47, 7% mai mult față de 2016, spun datele Biroului Național de Statistică. Același număr de pasageri a fost înregistrat și de transportul feroviar, însă comparativ cu aceiași perioadă din anul trecut, numărul pasagerilor a scăzut cu 21,1%.

A scăzut și numărul de pasageri care folosesc autobuzele și microbuzele, astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2017 au fost transportaţi 91,5 mil. pasageri, o cifră cu 2,2% mai mică comparativ cu perioada similară din 2016. Cei mai mulți pasageri au fost transportați de agenții din municipiile Chişinău (59,2%) şi Bălţi (5,4%), iar cei mai puțin din Hînceşti (0,8%), Florești şi Nisporeni (câte 0,7%.

De asemenea, în primele 11 luni ale anului întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 15,8 mil. tone de mărfuri, volum superior celui înregistrat în perioada similară din anul 2016 cu 22,4%. Parcursul mărfurilor a totalizat 4 167,8 mil. tone-km, cu 14,2% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din anul 2016.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!