/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ucraina a făcut schimb de prizonieri cu republicile nerecunoscute Donbass și Luhansk

missing
27 decembrie 2017, ora 17:13

Procedura a durat mai mult de cinci ore, în prezența reprezentanților OSCE și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii, în formula „306 la 74”, adică Ucraina trebuie să predea 306 de persoane separatiștilor, iar 74 de persoane au fost eliberate de separatiști.

Cu toate acestea, potrivit „Gromadske”, 43 din cei 306 de prizonieri din partea ucraineană nu au venit la schimb, pentru că ei și-au executat deja sentința și au fost eliberați din custodie. În plus, încă 10-15 persoane care au sosit pentru un schimb au refuzat să se întoarcă în republica populară Donețk și în republica populară Luhansk.

Astfel, Kiev-ul a predat republicilor nerecunoscute Donbass și Luhansk 237 de prizonieri, afirmă un reprezentant al autorităților ucrainene în grupul de contact pentru soluționarea conflictului, Viktor Medvedchuk.

Din partea separatiștilor au fost eliberați 74 de persoane, a declarat Irina Lutsenko, reprezentantă a președintelui ucrainean în cadrul Radei Supreme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram