Explozia produsă aseară în depozitul unui supermarket din Sankt Petersburg a fost „atac terorist”, au anunțat autoritățile ruse. Urmare a deflagrației, mai multe persoane au fost rănite. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, printre răniți nu se numără moldoveni.

Despre atacul terorist din Sankt Petersburg a vorbit președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu ofițerii care au participat la operațiunile militare din Siria. Urmare a exploziei, 13 persoane au fost rănite, iar 6 sunt internate în spital în stare gravă. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, scrie presa rusă.

Au fost o mulțime de ambulanțe și pompieri. Când mergeam de la muncă au auzit explozia și de îndată aici am venit. – Oamenii ce ziceau cânt ieșeau? Că a fost lăsat un pachet la păstrare”, povestește un martor ocular.

Potrivit comisiei de Investigații din Rusia, cauza exploziei a fost a un „dispozitiv exploziv artizanal”. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor a mai multor persoane.

A fost inițiat un dosar penal pe fapt. Este vorba de explozia unui obiect necunoscut, care a avut loc în magazinul „Перекрестке”. Cauza penală este pornită pentru tentativă de omor a două sau mai multe persoane”, Alexandr Claus, șeful departamentului de investigare a Comitetului de Anchetă.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Georgy Poltavchenko, a dispus acordarea de asistență materială victimelor exploziei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!