/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Atac terorist la Sankt-Petersburg. Printre răniți nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova

missing
28 decembrie 2017, ora 18:21

Despre atacul terorist din Sankt Petersburg a vorbit președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu ofițerii care au participat la operațiunile militare din Siria. Urmare a exploziei, 13 persoane au fost rănite, iar 6 sunt internate în spital în stare gravă. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, scrie presa rusă.

Au fost o mulțime de ambulanțe și pompieri. Când mergeam de la muncă au auzit explozia și de îndată aici am venit. – Oamenii ce ziceau cânt ieșeau? Că a fost lăsat un pachet la păstrare”, povestește un martor ocular.

Potrivit comisiei de Investigații din Rusia, cauza exploziei a fost a un „dispozitiv exploziv artizanal”. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor a mai multor persoane.

A fost inițiat un dosar penal pe fapt. Este vorba de explozia unui obiect necunoscut, care a avut loc în magazinul „Перекрестке”. Cauza penală este pornită pentru tentativă de omor a două sau mai multe persoane”, Alexandr Claus, șeful departamentului de investigare a Comitetului de Anchetă.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Georgy Poltavchenko, a dispus acordarea de asistență materială victimelor exploziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram