Nici astăzi nu a început examinarea dosarului primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă. Asta pentru că, avocații au formulat mai multe cereri una dintre care ține de amânarea ședinței pentru a formula noi solicitări. Potrivit procurorului, apărarea tergiversează intenționat cazul.

Avem un deja-vu de la ședințele precedente. La fiecare ședință avem diferite cereri care sunt neîntemeiate cu scopul de a tărăgăna examinarea cauzei penale”, a menționat procurorul Dumitru Robu.

Astăzi noi am constat faptul că trebuiau soluționate cererile în 15 noiembrie pe cele pe care le-am depus în vara acestui an, nu au fost soluționate de instanță s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție. Curtea Supremă a spus că trebuie să soluționeze, nu l-a soluționat și suntem la sfârșit de decembrie cu probleme nesoluționate din iulie, dar ne plimbăm pe coridoare”, a declarat Dorin Chirtoacă, primar suspendat.

Primarul capitalei, suspendat din funcție, este acuzat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plata. În același dosar figurează și alți funcționari locali, inclusiv fostul șef de la Direcția transporturi, Igor Gamrețki, condamnat deja, viceprimarul orașului, Nistor Grozavu, un om de afaceri și un fost consilier municipal. Toți se declară nevinovați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!