/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Gata cu aglomerările de camioane la postul „Otaci”. A fost inaugurată o nouă zonă de control vamal

29 decembrie 2017, ora 10:53

Având în vedere că, cele mai mari aglomerări sunt consemnate la ieșirea din țară, la etapa inițială, zona va fi prevăzută pentru perfectarea operațiunilor de export și reexport, iar perfectarea celorlalte regimuri vamale va fi efectuată în baza unei cereri prealabile.

Noua zonă de control vamal este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), aflându-se la intersecția mai multor artere importante de circulație. Cu o suprafață de 0,5 Ha, noua zonă de control vamal va avea o capacitate de procesare de circa 120 camioane pe zi, acesta constituind fluxul zilnic atestat pe sensul de ieșire din țară prin postul vamal „Otaci”. Aceasta va mai dispune de o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite și o cameră de păstrare a corpurilor delicte. Costul total al lucrărilor de construcție se cifrează la 8,5 milioane lei, sumă alocată de către Î.S. „Vamservinform”, fondată de către Serviciul Vamal.

Lucrări de extindere a infrastructurii sunt preconizate și pentru posturile vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești. Acestea vor fi realizate în cadrul Programului Operațional România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram