Restaurantele și pensiunile se întrec în oferte captivante pentru seara de Revelion. Meniul a fost bătut deja în cuie, iar majoritatea locurilor au fost rezervate.

Un local din Chișinău a contractat, pentru seara de Revelion, tocmai cinci vedete care au reprezentat Republica Moldova la „Eurovision”.

„Îi avem ca prestatori pe „Zdob și Zdub” „Sun Stroke Project”, Pasha Parfeni, Aliona Moon, Nely Ciobanu, urători, focuri de artificii”, spune Carolina Mândrilă, administrator al unui restaurant.

Meniul, pentru noaptea dintre ani, este unul delicios și divers. Pentru a le face pe plac celor 180 de petrecăreți, care au ales să sărbătorească aici, vor lucra 30 de bucătari. Un loc la restaurant, de Revelion, costă, în medie, 2000 de lei.

„Începând cu caviar, somon, rață, curcan – logic, porc pui și altele plus băutură foarte, foarte bună”, susține Carolina Mândrilă.

Cei care vor să întâmpine Anul Nou ca pe vremea bunicilor, pot alege pensiunile agro-turistice. Majoritatea locurilor au fost deja ocupate.

„O echipă avem din România, iar alta de la Chișinău”, spune Ala Benzing, administratoarea unei pensiuni.

Dacă va fi zăpadă, clienții vor petrece într-o atmosferă de poveste: „Acel agrement pentru Anul Nou este plimbarea cu sania cu cai, patinajul pe râu pentru că suntem pe malul râului, dar și plimbarea cu sania”.

Oaspeții vor fi alintați gastronomic cu plăcinte, sarmale, borș scăzut și friptură de porc cu mămăligă. Iar atmosfera de sărbătoare va fi creată de colindători: „Colindătorii sunt copii din sat, copiii de la gimnaziu, clasa I-IX-a”.

Cei care aleg să întâmpine Anul Nou la o pensiune agro-turistică, vor trebui să scoată din buzunare aproximativ 850 de lei.

Reporter: Parascovia Spic, Igor Grițco
Imagini: Oleg Cozlov, Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!