/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Frumoasa şi Bestia, lider în box office-ul mondial în 2017. TOP 10 filme cu cele mai mari încasări anul acesta

30 decembrie 2017, ora 10:21

Filmul “Beauty and the Beast”, o nouă adaptare a celebrului basm, cu Emma Watson, Luke Evans, Emma Thompson, Kevin Kline, Ewan McGregor, Stanley Tucci şi Ian McKellen în distribuţie, este, totodată, cu 174,8 milioane de dolari, unul dintre cele mai bune trei debuturi ale anului în ceea ce priveşte încasările. Celelalte două sunt “Star Wars: The Last Jedi”, de Rian Johnson, cu 220 de milioane de dolari obţinute în weekend-ul de debut, respectiv “Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2”, de James Gunn, cu 146,5 milioane de dolari obţinute în primele trei zile de la lansare.

Toate cele trei filme sunt produse de Disney, companie devenită lider în box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv. În 2017, compania a depăşit un prag de încasări de 6 miliarde de dolari, după ce, în 2016, a obţinut suma record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global.

Poziţia a doua în box office-ul mondial din 2017 este ocupată de “The Fate of the Furious”, al optulea opus din franciza de succes “Fast and furious”, care a avut încasări de 1,235 de miliarde de dolari. Filmul, regizat de F. Gary Gray, îi are în distribuţie, printre alţii, pe Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Helen Mirren, Jason Statham şi Kurt Russell.

Podiumul este completat de animaţia cu minioni “Despicable Me 3”, cu încasări de 1,033 de miliarde de dolari.

De menţionat poate fi faptul că cea de-a opta parte a seriei “Star Wars”, “Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, aflată, marţi, pe locul al zecelea în acest top, mai are şanse, în cele cinci zile rămase până la sfârşitul anului, să urce în clasament.

Astfel, topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2017 este, în prezent, următorul:

1. “Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast” (de Bill Condon) – 1,263 de miliarde de dolari

2. “Furios şi iute 8/ The Fate of the Furious” (de F. Gary Gray) – 1,235 de miliarde de dolari

3. “Sunt un mic ticălos 3/ Despicable Me 3” (de Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon) – 1,033 miliarde de dolari

4. “Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă/ Spider-Man: Homecoming” (de Jon Watts) – 880,2 milioane de dolari

5. “Wolf Warrior 2” (de Jacky Wu) – 870,3 milioane de dolari

6. “Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2” (de James Gunn) – 863,6 milioane de dolari

7. “Thor: Ragnarok” (de Taika Waititi) – 844,9 milioane de dolari

8. “Wonder Woman” (de Patty Jenkins) – 821,8 milioane de dolari

9. “Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” (de Joachim Rønning, Espen Sandberg) – 794,9 milioane de dolari

10. “Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi” (de Rian Johnson) – 777,6 milioane de dolari

“Beauty and the Beast” se află, în prezent, pe locul al zecelea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, unde, pe primul loc, se menţine “Avatar”, în regia lui James Cameron, cu încasări de 2,788 de miliarde de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram