/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Noua Zeelanda și Australia au întâmpinat anul 2018 cu spectacole de artificii impresionante

missing
31 decembrie 2017, ora 17:23

Noua Zeelandă a intrat în noul an la 11.00 GMT, adică ora 13.00 în România. Trecerea în 2018 a fost sărbătorită cu aprinderea unor artificii care au cântărit o jumătate de tonă, din Sky Tower, aflat în orașul Auckland. Pregătirile pentru spectacol au început în urmă cu șase luni, pentru a garanta coordonarea a 3.000 de focuri de artificii.

Sydney a intrat în anul 2018 cu un spectacol impresionant de artificii la Port Jackson, unde au fost așteptați aproximativ un milion de oameni.

Celebrarea Anului Nou a început la ora 10.00 GMT, în țările insulare Samoa, părți din Kiribati și Tonga.

În Samoa, prima țară care a trecut în noul an, locuitorii și turiștii pot ajunge cu avionul în Samoa Americană, după un zbor cu durata de o oră, astfel încât să sărbătorească Revelionul de două ori. Datorită fusului orar, care a fost schimbat în Samoa în 2011, în Samoa Americană Anul Nou este sărbătorit cu 12 ore mai târziu.

De obicei, în Samoa ajung numeroși turiști din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii și turiștii obișnuiesc să sărbătorească Revelionul cu spectacole de artificii, dansuri, dar și numere de jonglerie tradiționale.

Ultimele locuri de pe Pământ care vor trece în Noul An vor fi insulele americane Baker și Howland, deși acestea nu sunt locuite. Ultima insulă locuită care va trece în anul 2018 va fi Samoa Americană, pe 1 ianuarie, la 13.00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram