Preşedinţia a elaborat planul de acţiuni consacrat anului 2018, „Anul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Domnitor al Moldovei”, pe care tot preşedintele ţării l-a înfiinţat printr-un decret.

Printre acţiunile concrete anunţate de către Igor Dodon în contextul dat sunt: Lansarea celor trei episoade ale filmului documentar-ştiinţific „Istoria Moldovei”, reconstrucţia şi revigorarea Monumentelor lui Ştefan cel Mare în localităţile Republicii Moldova, organizarea de festivaluri, concerte, expoziţii, concursuri, mese rotunde în care să se reflecte personalitatea marelui domnitor moldav”.

De asemenea, preşedintele afirmă că va fi produs filmul documentar „Ştefan cel Mare şi Sfânt, Domnitor al Ţării Moldovei”, va avea loc turneul de şah consacrat Domnitorului Moldovei, ş.a.

„În cadrul instituţiilor de învăţământ va avea loc promovarea personalităţii Marelui Voievod, editarea pentru bibliotecile şcolare a unei cărţi de opere folclorice despre Ştefan cel Mare”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a precizat că toate aceste acţiuni vor fi lansate pe 2 februarie, de Ziua statalităţii Moldovei, zi care a fost, la fel, iniţiată de către preşedintele ţării.

Activitățile vor fi desfășurate în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!