/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ 2018 este anul Ștefan cel Mare și Sfânt. Programul de acțiuni consacrate acestuia

01 ianuarie 2018, ora 07:00

Printre acţiunile concrete anunţate de către Igor Dodon în contextul dat sunt: Lansarea celor trei episoade ale filmului documentar-ştiinţific „Istoria Moldovei”, reconstrucţia şi revigorarea Monumentelor lui Ştefan cel Mare în localităţile Republicii Moldova, organizarea de festivaluri, concerte, expoziţii, concursuri, mese rotunde în care să se reflecte personalitatea marelui domnitor moldav”.

De asemenea, preşedintele afirmă că va fi produs filmul documentar „Ştefan cel Mare şi Sfânt, Domnitor al Ţării Moldovei”, va avea loc turneul de şah consacrat Domnitorului Moldovei, ş.a.

„În cadrul instituţiilor de învăţământ va avea loc promovarea personalităţii Marelui Voievod, editarea pentru bibliotecile şcolare a unei cărţi de opere folclorice despre Ştefan cel Mare”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a precizat că toate aceste acţiuni vor fi lansate pe 2 februarie, de Ziua statalităţii Moldovei, zi care a fost, la fel, iniţiată de către preşedintele ţării.

Activitățile vor fi desfășurate în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram