Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu susține că cel târziu după Crăciunul pe stil vechi Guvernul Filip va avea o ședință în format deplin. Anunțul a fost făcut de democrat imediat după ce Curtea Constituțională a decis instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova.

Preşedintele Parlamentului este cel care va semna decretele de numire a celor cinci miniștri și doi vicepremieri și să primească jurământul acestora. „Conform procedurii de succesiune este vorba de președintele Parlamentului, dacă speakerul va fi în imposibilitate, atunci acest lucru îl va face prim ministrul. Sunt câteva proceduri de selectat, dar cred că în câteva zile vor fi semnate aceste decrete și vor fi depuse jurământurile”, a menționat Sîrbu.

Sperăm să nu mai recurgem la această procedură extraordinară și sperăm la o colaborare instituțională adecvată, astfel încât toți actorii politici instituționali să muncească strict în limitele legislației”, a adăugat democratul.

Reamintim că, șeful statului a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Guvernul Filip. Dodon consideră că majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior, iar unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară.

Sergiu Sîrbu a menționat după ședința CC că, reprezentatul președintelui, Maxim Lebedinschi, nu a prezentat astăzi niciun temei juridic, argument sau act ce ține de acele suspiciune de integritate al miniștrilor propuși în Guvern.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!