Din 19 inaurie 2018 vom ști câți bani sunt alocați pentru fiecare gradiniță din municipiul Chișinău. Inițiativa viceprimarului Ruslan Codreanu vine să facă transparentă modalitatea în care sunt gestionați banii de conducerea direcțiilor municipale responsabile și de administrațiile grădinițelor. Informația va fi disponibilă pe site-ul http://www.chisinauedu.md și https://egradinita.md

Începând cu ianuarie 2018, am cerut direcțiilor responsabile din Primărie să publice bugetele aprobate pentru fiecare grădiniță din municipiul Chișinău. Totodată am solicitat ca toate grădinițele să își publice trimestrial cheltuielile făcute. Sunt sigur că astfel vom reuși să responsabilizăm conducerea Direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector (DETS), dar și administrațiile grădinițelor să cheltuie banii în folosul copiilor”, a declarat Ruslan Codreanu.

Conform viceprimarului este important de gestionat eficient și transparent banii din bugetul de stat care sunt alocați pentru grădinițe. „Vreau să fie clar. 87% din bugetul municipal pe învățământ, sunt resurse transferate din bugetul de stat. Noi trebuie să dăm cetățenilor sentimentul clar că banii nu sunt ai Primăriei, aceștia sunt banii oamenilor, pentru oameni. Direcțiile educație, tineret și sport de sector doar administrează resursele financiare. Și vreau să o facă transparent și cu onestitate”, a adăugat Codreanu.

Grație modelului de raportare elaborat de viceprimarul Chișinăului, din acest an părinții vor ști exact câți bani se cheltuie pentru alimentația copiilor și pentru produsele sanitare, câți pentru cheltuielile aministrative (achizitii, reparatți, salarii).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!