/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Viceprimar: „Din 2018, părinții vor ști exact pe ce sunt cheltuiți banii în grădinițe”

02 ianuarie 2018, ora 15:28

Începând cu ianuarie 2018, am cerut direcțiilor responsabile din Primărie să publice bugetele aprobate pentru fiecare grădiniță din municipiul Chișinău. Totodată am solicitat ca toate grădinițele să își publice trimestrial cheltuielile făcute. Sunt sigur că astfel vom reuși să responsabilizăm conducerea Direcțiilor Educație, Tineret și Sport de sector (DETS), dar și administrațiile grădinițelor să cheltuie banii în folosul copiilor”, a declarat Ruslan Codreanu.

Conform viceprimarului este important de gestionat eficient și transparent banii din bugetul de stat care sunt alocați pentru grădinițe. „Vreau să fie clar. 87% din bugetul municipal pe învățământ, sunt resurse transferate din bugetul de stat. Noi trebuie să dăm cetățenilor sentimentul clar că banii nu sunt ai Primăriei, aceștia sunt banii oamenilor, pentru oameni. Direcțiile educație, tineret și sport de sector doar administrează resursele financiare. Și vreau să o facă transparent și cu onestitate”, a adăugat Codreanu.

Grație modelului de raportare elaborat de viceprimarul Chișinăului, din acest an părinții vor ști exact câți bani se cheltuie pentru alimentația copiilor și pentru produsele sanitare, câți pentru cheltuielile aministrative (achizitii, reparatți, salarii).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram