Viceprimarul municipiului Bălți, Igor Şeremet, și-a anunțat demisia în această dimineață. Funcționarul a postat pe pagina sa de Facebook o declarație prin care își anunță plecarea de la Primăria municipiului Bălţi. Igor Şeremet susține că motivul demisiei sunt dubiile și neîncrederea pe care o are primarul de Bălți, Renato Usatîi, în capacitățile sale privind administrarea treburilor municipale.

Motivul principal al demisiei sale este că Usatîi a fost nemulțumit de faptul că Șeremet a admis ca problema cu deșeurile din oraș să fie rezolvată cu implicarea Guvernului.

Recent, la finele 2017 s-a iscat acest conflict privind contractul de concesiune vizând colectarea și evacuarea deșeurilor. Fiecare din bălțeni au simțit pe pielea lor aceste efecte. Problema care a început a fi mai tensionată din septembrie, anul curent, adică compania concesionară intenționa să suspende contractul de concesiune chiar din noiembrie, sigur că aplicând aceleași principii diplomatice de a dialoga, decât de a se tensiona. Am dialogat cu administrația „Solubrity Solution”, despre care fapt domnul primar foarte bine a știut și respectiv s-a amânat suspendarea acestui contract. Aceasta a fost o inițiativă din partea mea, doar cu scopul ca să pregătim în modul corespunzător întreprinderile noastră municipale ca eventual să preia acest serviciu și să fie prestat în mod continuu,” a menționat Șeremet pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul a plasat online și cererea sa de demisie. „Mesaj în contextul demisiei mele din funcția de viceprimar al mun.Balti! O perioada plină de evenimente deosebite cu rezultate simțitoare! Mulțumim tuturor de încredere și susținere.”

În octombrie 2015, Igor Şeremet a fost numit viceprimar la Bălți pentru administrarea proprietății municipale, relații funciare, arhitectură, construcții și gospodăria comunal-locativă, din partea Partidului Politic „Partidul Nostru” condus de către Renato Usatîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!