/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Milionarul Vlad Musteață, directorul companiei ProImobil, a scăpat de urmărirea internațională

02 ianuarie 2018, ora 17:37

Astfel, Musteață nu mai este urmărit internatională și urmează să fie eliberat de către autoritățile italiene. Cazul este instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Reamintim că, Directorul companiei „ProImobil”, Vlad Musteață, a fost reținut în Italia în luna noiembrie și se afla într-un penitenciar din orașul Roma.

Directorul companiei „ProImobil” a fost dat în căutare internațională în luna septembrie, la solicitarea procurorilor de la Chișinău.

Vlad Musteață și alți factori de decizie din cadrul companiei „ProImobil Grup” sunt acuzați că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime de aproape 5 milioane de lei. La sfârșitul lunii august, oamenii legii au realizat 17 percheziții în oficiile „ProImobil”, automobilele și la domiciliile angajaților companiei. În rezultat, două persoane au fost reținute. Este vorba de un administrator și un manager al companiei. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, directorul companiei și alți factori de decizie riscă până la 6 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Totodată, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenți de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar per persoană.

Anterior, presa scria că acesta ar fi fugit în România, acolo unde omul de afaceri ar mai avea o afacere în domeniul imobiliar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram