Vlad Musteață, director şi proprietar al agenției imobiliare Pro Imobil Grup, nu mai este dat în căutare internațională. Judecătoria Chișinău a decis săptămâna trecută schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în cea de control judiciar acestuia.

Astfel, Musteață nu mai este urmărit internatională și urmează să fie eliberat de către autoritățile italiene. Cazul este instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Reamintim că, Directorul companiei „ProImobil”, Vlad Musteață, a fost reținut în Italia în luna noiembrie și se afla într-un penitenciar din orașul Roma.

Directorul companiei „ProImobil” a fost dat în căutare internațională în luna septembrie, la solicitarea procurorilor de la Chișinău.

Vlad Musteață și alți factori de decizie din cadrul companiei „ProImobil Grup” sunt acuzați că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor în mărime de aproape 5 milioane de lei. La sfârșitul lunii august, oamenii legii au realizat 17 percheziții în oficiile „ProImobil”, automobilele și la domiciliile angajaților companiei. În rezultat, două persoane au fost reținute. Este vorba de un administrator și un manager al companiei. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, directorul companiei și alți factori de decizie riscă până la 6 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Totodată, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenți de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar per persoană.

Anterior, presa scria că acesta ar fi fugit în România, acolo unde omul de afaceri ar mai avea o afacere în domeniul imobiliar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!