O familie din Orhei și-a compensat 40% din bani, pentru un serviciu turistic prestat neconform de către o agenție de turism, susține Agenția pentru Protecția Consumatorului și Protecția Pieței. Familia a procurat o foaie turistică pentru un sejur în Turcia. Ajunși la fața locului, aceștia și-au dat seama că au fost cazați la un alt hotel, decît cel prevăzut în contractul de servicii turistice, încheiat cu agenția de turism din Moldova.

În urma insistenței de a li se oferi cazare în hotelul indicat în contract, turiștii în ziua următoare au fost transferați după solicitare.

Mare le-a fost mirarea, când au văzut condițiile neconforme a hotelului mult râvnit, comparativ cu cele promise la momentul procurării foii turistice – lipsa piscinei, dereticarea odăii și schimbarea lenjeriei de pat o dată în 7 zile, telefonul și televizorul din odaie erau defecte și lipsea accesul la rețeaua Wi-Fi.

De asemenea, plaja din fața hotelului nu era curățată. O altă nemulțumire exprimată de turiști este asupra serviciilor de alimentație – produsele erau de o calitate inferioară, mesele și vesela murdară, iar personalul de deservire- necorespunzător.

La revenirea din călătorie, familia a depus o reclamație la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În urma acțiunilor întreprinse de către instituție, agentul economic a soluționat conflictul pe cale amiabilă, prin achitarea unei compensații în mărime de 40% din valoarea costului foii turistice.

În acest context, APCSP recomandă tuturor celor care urmează să achiziţioneze pachete de servicii turistice de la agenţiile de turism din Moldova, să solicite informaţii complete despre pachetele de servicii ce urmează a fi contractate (în conformitate cu obligaţiile de informare impuse agenţilor economici din turism).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!