Primarul general al municipiului Chişinău îşi poate forma independent propriul cabinet, ca urmare a unor modificări la legislaţie publicate în ediţia din 30 decembrie a Monitorului Oficial, transmite IPN.

Cabinetul primarului general al municipiului Chişinău este o structură care asigură consilierea edilului şi care poate să-l reprezinte în relaţiile cu cetăţeni.

Prin modificările operate, funcţiile de pretor şi vicepretori ai municipiului Chişinău au fost incluse în categoria funcţiilor de demnitate publică, alături de funcţiile de primar şi viceprimar. Salariul pretorului se stabileşte în mărime de 7.700 de lei, iar a vicepretorului – 6.900 de lei.

Numirea personalului în cabinetul primarului general al municipiului Chişinău se face prin actul administrativ al primarului general. Anterior, conform Legii privind administraţia publică locală, numirea reprezentantului primarului în teritoriu, dar şi eliberarea din funcţie a acestuia era negociată cu Consiliul municipal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!