/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Silvia Radu îşi poate forma independent propriul cabinet. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

02 ianuarie 2018, ora 13:38

Cabinetul primarului general al municipiului Chişinău este o structură care asigură consilierea edilului şi care poate să-l reprezinte în relaţiile cu cetăţeni.

Prin modificările operate, funcţiile de pretor şi vicepretori ai municipiului Chişinău au fost incluse în categoria funcţiilor de demnitate publică, alături de funcţiile de primar şi viceprimar. Salariul pretorului se stabileşte în mărime de 7.700 de lei, iar a vicepretorului – 6.900 de lei.

Numirea personalului în cabinetul primarului general al municipiului Chişinău se face prin actul administrativ al primarului general. Anterior, conform Legii privind administraţia publică locală, numirea reprezentantului primarului în teritoriu, dar şi eliberarea din funcţie a acestuia era negociată cu Consiliul municipal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram