Poliția de Frontieră informează că cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașapoartelor simple (non-biometrice), pot traversa frontiera moldo-ucraineană fără a întâmpina careva probleme. La ziua de azi nu sunt restricții de circulație la frontieră cu Ucraina în baza acestui tip de document.

Astfel, Poliția de Frontieră precizează că condițiile de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Ucraina rămân neschimbate.

Potrivit prevederilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetățenilor, cetățenii moldoveni au dreptul de a intra, tranzita și ieși de pe teritoriul Ucrainei în baza documentelor de călătorie prevăzute în Anexă la Acord.

Respectiv, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova biometric sau non-biometric este valabil pentru călătorii pe teritoriul Ucrainei.

Menționăm că, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat un decret privind introducerea sistemului de control biometric al persoanelor la punctele de trecere a frontierei începând de la 1 ianuarie 2018. Potrivit decretului, Ucraina va strânge date biometrice de la străinii care trec frontiera, în scopul consolidării securităţii sale naţionale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!