Chiar dacă au avut un program bogat de evenimente pentru zilele de odihnă și sărbători, deținuții din penitenciare nu au ezitat să comită și unele ilegalități. Departamentul Instituțiilor Penitenciare ne prezintă cronica evenimentelor care au avut loc după gratii în zilele de sărbători.

Primul incident a avut loc la data de 30 decembrie. Un deținut minor, aflat în custodia penitenciarul nr.13 -Chișinău, s-a plâns că a fost agresat sexual de către un coleg din celulă. Suspectul agresor este unul din deținuții care se fac vinovați de comiterea crimei de la Strășeni, și anume omorul Cristinei Parhomenco.

Anul nașterii ambilor minori este 2001.

Serviciile de resort ale penitenciarului întreprind măsuri de rigoare pentru stabilirea veridicității celor invocate, fiind implicați în acest sens medicii legiști și anunțate organele procuraturii și Avocatul copilului.

Tot atunci, același deținut agresor a efectuat un atac și asupra personalului penitenciar (au avut de suferit doi angajați), fiindu-i aplicată ca măsură excepțională mijloace speciale. Decizia definitivă va fi adoptată de către procuratura municipiului Chișinău.

În prima zi din 2018, în jurul orei 17:00, angajații penitenciarului nr.10-Goian au curmat tentativa de evadare a unui minor, care a încercat să forțeze ușa de rezervă a sectorului de detenție, părăsind încăperea unde participa la o activitate educativă împreună cu alți deținuți. La fel, au fost anunțate organele procuraturii și Avocatul copilului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!