Curtea Constituțională din Republica Moldova urmează să decidă astăzi, ora 13.00, în dacă îl suspendă din funcție pe președintele țării, Igor Dodon, în urma refuzului său repetat de a accepta candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern.

Un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al R. Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Acum două săptămâni, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri la Guvern, menționând că va aduce în cabinetul de miniștri 7 „tehnocrați”. În lista lui Plahotniuc se regăsesc cei doi foști prim-miniștri, care au semnat garanțiile bancare pentru creditarea băncilor devalizate în timpul celebrului „jaf al secolului” – Iurie Leancă și Chiril Gaburici, dar și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase – toți trei provenind din echipa PLDM.

Reamintim că, Igor Dodon a mai fost suspendat din funcție în procedura de numire a ministrului Apărării, Eugen Sturza, candidatura căruia a fost respinsă de către șeful statului în două rânduri. Interimatul temporar a fost exercitat de cătrel Andrian Cându, care a semnat decretul de numire al lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!